Winnaar Belofte 2019

Anouck Kuyckx wint belofte

Op zaterdag 29 juni vierden de laatstejaarsstudenten van PXL-MAD School of Arts hun proclamatie. Eén van de studenten ging diezelfde dag naar huis met de prijs van ‘Belofte’. De Belofte is een prijs voor de meest beloftevolle masterstudent die uitblinkt in een vakmanschap en dit vol overgave exposeert in zijn of haar afstudeerproject. 

De Belofte 2019 is weggelegd voor Anouck Kuyckx. Haar eindwerk, Z.W.1680 GR, is een praktijkgericht onderzoek over de mogelijkheden en beperkingen van zero waste binnen het ontwerp- en productieproces van een handtas. Een vel bioleder wordt door middel van insnijdingen en plooitechnieken omgevormd tot drie zero waste handtassen.
Op dit moment werkt Anouck nog een stage af bij Lore Langendries, een designer van tactiele kunst.

VAKlab schenkt de laureaat een uitnodiging voor het exclusieve slotevenement van de BKRK-award #Textiel op 10 oktober bij Fosbury & Sons in Antwerpen. Hier kan zij in contact treden met en zich laten inspireren door ondernemers die meester zijn in hun vak. Stemmen voor de genomineerden van de BKRK-award kan via de BKRK-website. Ook zal Anouck haar vakmanschap tonen tijdens het Zomerfestival van Bokrijk, op 29 en 31 juli. 

Alle masterprojecten van de laatstejaarsstudenten van PXL-MAD getuigen van een voortdurende wisselwerking tussen onderwijs en onderzoek en van de persoonlijke, creatieve ontwikkeling van de student. Alle eindwerken staat in een handig overzicht op de website van Hogeschool PXL.

De uitreiking van de ‘Belofte’ vond plaats tijdens de proclamatie van PXL-MAD op zaterdag 29 juni om 10 uur in Kinepolis Hasselt.

In samenwerking met: