Winnaar Belofte 2018

Selien Lips wint Belofte

Zaterdag 30 juni was D-day voor de laatstejaarsstudenten van School of Arts-PXL-MAD. Naast de diploma-uitreiking ging één van de studenten ook naar huis met de prijs ‘Belofte’, een prijs uitgereikt door VAKlab en MIA-H. Deze eer was weggelegd voor Selien Lips, die traditionele edelsmidtechnieken omzet in hedendaagse edelsteenbezettingen.

De masterprojecten van de laatstejaarsstudenten van PXL-MAD getuigen van een voortdurende wisselwerking tussen onderwijs en onderzoek en van de persoonlijke, creatieve ontwikkeling van de student.

VAKlab is dan ook bijzonder trots dat collega Katja Craeghs zaterdag 30 juni de mooie en inspirerende award voor de meest beloftevolle VAKman/vrouw mocht uitreiken, samen met de Hasseltse Mode Incubator voor Accessoires, MIA-H.

Bovendien schenkt VAKlab de laureaat een deelname aan de groepstraining voor prestarters die in september start in het Kasteel van Bokrijk. Deze hands-on opleiding bestaat uit 13 sessies waarin diverse vooraanstaande experten tools en inzichten aanreiken om samen een eerste product op de markt te brengen.

De uitreiking van ‘Belofte’ vond plaats tijdens de proclamatie van PXL-MAD op zaterdag 30 juni om 10u in Kinepolis Hasselt.

In samenwerking met: