Win jij de volgende Henry van de Velde Award?

Schrijf je in voor de Henry van de Velde Awards 2019

Schitter jij op de volgende editie van de Henry van de Velde Awards en neem je een welverdiende prijs mee naar huis? Grijp nu je kans en schrijf je in voor deze prestigieuze awards tot en met 2 mei 2018.

Wat zijn de Henry van de Velde Awards?

De Henry van de Velde Awards zijn de grootste designprijzen van België. Flanders DC reikt deze prestigieuze designprijzen uit voor goed design in al zijn verschillende vormen en verschijningen. Bedoeling is zowel designers als de opdrachtgevers te lauweren en te tonen wat er aan uitzonderlijke designproducten ontworpen en gemaakt worden. 

Categorieën

De categorieën waar je voor kan inschrijven zijn de volgende:

  1. Business Award: een designprijs voor innovatieve machines, toestellen, installaties en gereedschap, transportmiddelen en automatisatiesystemen, bestemd voor gebruik of toepassing in de industrie of in een professionele omgeving, zoals de medische zorg, bouw, landbouw. De focus ligt op efficiëntiewinst, demonteerbaarheid, modulariteit, automatisatie, nieuwe technologie, robotisatie..
  2. Community Award: een designprijs voor innovatieve en duurzame producten, diensten en systemen waarbij van in het begin van het designproces gewerkt wordt met een multidisciplinair team (van wetenschappers, sociologen, psychologen, enz.) en waarbij alle mogelijke stakeholders betrokken worden. Dit zorgt voor breed gedragen oplossingen die bijdragen tot een betere wereld.
  3. Consumer Award: een designprijs voor eindproducten die het individuele leven verbeteren en vergemakkelijken en speciaal ontwikkeld zijn voor persoonlijk gebruik en productiviteit, binnen de domeinen van de lifestyle, het werk, de voeding, media en entertainment.
  4. Ecodesign Award by OVAM: een designprijs voor producten of diensten ontwikkeld volgens de principes van ecodesign of met een positieve invloed op het milieu.
  5. Graphic & Packaging Award: een designprijs voor de vernieuwende ontwikkeling en vormgeving van letters, verpakkingen en gedrukte media, en voor nieuwe media of nieuwe toepassingen van bestaande die de communicatie naar de consument verbetert en/of verandert.
  6. Health & Wellbeing Award: een designprijs voor producten en diensten die zorgen voor het fysieke of geestelijke welzijn van het individu.
  7. Habitat Award: een designprijs voor producten, objecten, diensten en systemen bestemd voor de private ruimte en die het wonen aanbelangen en/of bestemd voor de werkruimte en die het werken aanbelangen.
  8. Mobility Award: een designprijs voor producten of diensten die het vervoer van personen of goederen vergemakkelijken, of voor systemen die de mobiliteit van de burger in de private of openbare ruimte verbeteren.

Daarnaast reikt de vakjury ook nog de prijzen uit voor Lifetime Achievement, Company en Young Talent. En het publiek kiest uit de acht categorieën waarvoor kan ingeschreven worden de Henry van de Velde Public Award.

Inschrijven kan alvast via deze link.