Vakmanschapsbeurzen voor het doorgeven van vakkenis

Begeleiding bij het indienen van je meester-leerlingtraject nodig?

Sinds 2018 zet de Vlaamse overheid in op het ondersteunen van de kennisoverdracht van vakmanschap in de vorm van vakmanschapsbeurzen. Na twee zeer succesvolle rondes in 2018 en 2019 met in totaal 62 gehonoreerde trajecten lanceert Departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM) in 2021 een nieuwe call voor meester-leerling-trajecten voor een totaalbudget van 619.000 euro. Indiendatum voor dossiers is 15 september 2021 en het volledige reglement vindt u hier terug.

Intiensessie 18/05/21

Om de vakmanschapsbeurzen toe te lichten aan onze community, nodigden we Sophie Muyllaert van het departement Cultuur, Jeugd, Media uit voor een Intiensessie waar ze een 20-tal aanwezigen informeerde over het meester-leerling traject.

Ook Harald Lamon van het Lepelhuis was aanwezig. Hij is momenteel meester in een meester-leerling traject rond lepelsnijden en schetste kort het traject dat hij al heeft afgelegd samen met zijn leerling Thomas Reyntens van Meneertje Teelepel. In mei 2019 kregen ze een beurs voor het doorgeven van vakmanschap in een meester- leerling traject.

Dossierbegeleiding

Collega Phaedra Vanoppen van Bokrijk | Vakmanschap & Erfgoed gaf tijdens de Intiensessie alvast meer informatie over de dossierbegeleiding die zij binnen Vakmanschap & Erfgoed voorziet voor meesters en leerlingen die een aanvraag voor een beurs wensen in te dienen voor de vakmanschappen ‘hout’ en ‘historische restauratietechnieken landelijke architectuur’.

Kon jij er niet bij zijn? Vakmanschap & Erfgoed voorziet nog tot september dossierbegeleiding voor meesters en leerlingen die een aanvraag voor een beurs wensen in te dienen voor de vakmanschappen ‘hout’ en ‘historische restauratietechnieken landelijke architectuur’ en voor advies over de conceptualisering of evolutie van vakmanschap.

Dit doen we aan de hand van een inbeluur op woensdagnamiddag tussen 13.00 u. en 15.00 u. Reserveren kan via vakmanschap@bokrijk.be.