'Les Monseigneurs' wint de BKRK-award #Textiel

Ontwerpersduo Victor en Thomas winnen vijfde BKRK-wedstrijd

Les Monseigneurs is een ontwerpstudio onstaan vanuit een kruisbestuiving tussen grafisch ontwerp en textielontwerp. Victor Verhelst en Thomas Renwart laten zich inspireren door de natuur en zijn vanuit hun verschillende achtergronden samen op onderzoek gegaan naar hoe ze hun grafische tuin kunnen vertalen in textiel. In die zoektocht mixen ze moeiteloos oude ambachten met nieuwe technieken. 

Les Monseigneurs is een circulair ontwerpbureau dat overloopt van de vakkennis. In hun wandtapijten en doeken verwerken ze, van de eerste tot de laatste inslag, de restgarens en overstock van bedrijven en textielwerkplaatsen. Ze willen zo de grote hoop van ongebruikte garens verminderen. 

Ze werken van klant tot klant om de intimiteit met het productgroter te maken en het van een persoonlijke noot te kunnen voorzien. Hun creaties kunnen dan ook zowel terechtkomen in een museale, culturele context als in het interieur van een particulier.

Ieder interieur en iedere plaats is uniek voor Les Monseigneurs en daarom vertalen ze dit ook in hun wandtapijten in functie van de specifieke locaties.

In deze video nemen Victor en Thomas je mee in hun atelier.