Escape room rond vakmanschap

Ontsnappen uit je eigen vakmanschap...

12 VAKMENSEN

4 EXPERTEN

3 VAKMANSCHAPPEN

Ontsnappen uit je eigen vakmanschap, hoe begin je daar aan? Voor deze driedaagse escape room riepen we de hulp in van vier topexperten. Anita Evenepoel, Nedda El-Asmar, Mathijs Huyghebaert (Matisu) en Kristof Vrancken brachten de 12 deelnemende vakmensen in contact met elkaars vakmanschappen. Houtbewerking, textielbewerking en fotografie stonden in deze eerste editie centraal.

In totaal gingen we met een groep van 16 gepassioneerde vakmensen (van 25 tot 75 jaar!) aan de slag op het Erf van Abele in Bokrijk. Na een voorstellingronde werd de groep in teams van 4 personen verdeeld om zo een uur van ieder vakmanschap te proeven. 

Dag 2 en 3 stonden in teken van een groepswerk. Het belangrijkste doel? Doorbreek je routine! Experimenteren met materialen en hun eigenschappen en deze gebruiken op een andere manier dan dat we ze kennen. Experimenteren met technieken en ze gebruiken op een onverwachte manier.

Disciplines en materialen combineren, je grenzen verleggen. Samenwerken en vakmanschappen combineren. Het proces stond centraal, niet het eindresultaat. Ben je benieuwd hoe dat er aan toe ging? Bekijk dan zeker de foto's hieronder! En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze verdere activiteiten!