• Homepage
  • Nieuws
  • Enkele bekenden vallen in de prijzen bij de Textirama Awards!

Enkele bekenden vallen in de prijzen bij de Textirama Awards!

Esther Van Schuylenbergh en Lies Fauconnier winnaars in de Textirama Concept Categorie

De Textirama Foundation zet innovaties van eigen bodem in de bloemetjes. De genomineerden timmeren elk op hun eigen manier aan de toekomst van textiel. Geheel in lijn met de tijdsgeest houden ze rekening met het verduurzamen van de industrie. Binnen de categorie 'Concept' wonnen Lies Fauconnier en Esther Van Schulyenbergh elk 5.000 euro. Beide zonden ze vorig jaar ook een dossier in voor de BKRK-award #Textiel.

Lies kennen we naast haar deelname aan de BKRK-award #Textiel voornamelijk omdat ze ook meermaals deelnam aan onze Tips van de Meester sessies onder leiding van experten Anita Evenepoel en Dr. Tine De Ruysser. Lies Fauconnier is een jonge product designer die momenteel een aanvullende opleiding textieltechnologie volgt. Haar passie voor de wereld van de tattoos bracht haar op het idee om een tatoeagepistool te transformeren tot een broderiepistool, waarmee je kledij kunt personaliseren.

Ook Esther Van Schuylenbergh, één van de geselecteerden van de BKRK-award #Textiel in 2018, viel in de prijzen. Zij ontwikkelde een op zichzelf staande akoestische wand in 3D textiel (eveneens haar inzending voor de BKRK-award). Het panneel werd ontwikkeld in haar eigen atelier op een eenvoudig handweefgetouw. De ambacht maakt het mogelijk om verregaand te experimenteren en een aanpak te ontwikkelen die vervolgens naar de industrie kan vertaald worden.

Esther stuurde na het winnen van de Textirama Concept Categorie trouwens een leuke boodschap naar VAKlab:

"Daarvoor wil ik VAKlab ook bedanken, zonder mijn deelname aan de BKRK-award had ik mijn onderzoek niet meteen verdergezet, en de toepassingen misschien niet verder onderzocht. De jury van de BKRK-award heeft mij doen inzien dat er veel potentieel zit in mijn 3D ontwikkelingen, en dat het zonde zou zijn om hier niet mee verder te gaan.

Ook zorgde dit alles voor een goed onderbouwd dossier, dankzij jullie professionele feedback."

Lees alles over de winnaars via dit artikel van Knack Weekend.