Dag van het Eetbare Landschap

Ambachtelijke producten in de kijker

Zondag 16 september kan je voor het 20e jaar op rij naar de Dag van het Eetbare Landschap in Bokrijk. Je maakt er kennis met alles wat eet-en drinkbaar is in de natuur.

Een uitgebreide streekproductenmarkt met meer dan 70 standhouders en een divers aanbod, gaande van kazen, honing en mosterd tot streekwijnen, hoeveproducten en likeuren strekt zich uit in het Openluchtmuseum.

Voor één dag zet Bokrijk de authentieke installaties terug in werking tijdens demonstraties brood bakken, jenever stoken of stroop maken. Zo ervaar je hoe echte vakmensen met liefde en passie een ambachtelijk product creëren.

Het vuur in 5 van de 15 bakovens wordt aangewakkerd door de bakkers van de Limburgse Bakkersbond en de hotelscholen Hasselt en Herk-de-Stad. Zij slaan de handen in elkaar en bakken broden met lokale meelsoorten volgens het authentieke bakprocédé en dit in de authentieke bakhuizen gestookt met mutsaarden.

Meer informatie over Dag van het Eetbare Landschap vind je op de website van Bokrijk.