Vanaf 23/02/2021 VAKlab meets Start! (i.s.m. Starterslabo)

Van vakman/-vrouw naar ondernemer

VAKlab focust op vakmanschap en ondernemerschap. Twee noodzakelijke ingrediënten om te slagen. In samenwerking met Starterslabo organiseren we een zesdaagse groepstraining gericht naar de vakman. We verfijnen samen je ondernemersplan zodat jouw vakmanschap waarde creëert op de markt. Tijdens de afsluitende sessie toets je je idee af aan de markt.

  • Ben je een vakman en twijfel je of je er je beroep van kan maken?
  • Ben je een vakman en wil je starten als zelfstandige?
  • Ben je reeds zelfstandig in bijberoep en wil je de sprong maken naar een hoofdberoep?

Herken je jezelf hierin? Dan is deze groepstraining iets voor jou!

In 6 workshops van telkens een namiddag begeleiden we jou om jouw vakmanschap naar de markt te brengen. We focussen ons hiervoor op de haalbaarheid van je idee of product. 

Workshop 1: Projectvoorstelling

23/02 van 13 u. tot 17 u. 

We gaan samen met andere vakmensen jouw idee bekijken. Waar sta je? Wat heb je nodig? Waar ga je naartoe? 

Workshops 2: Omgevingsanalyse

02/03 van 13 u. tot 17 u.

We bekijken samen de omgevingsfactoren en analyseren die. Wie is je doelgroep? Welke markt bespeel je? Met welk product? Wie is je concurrent en wie is je mogelijke partner?

Workshop 3: Commercieel en organisatieplan

09/03 van 13 u. tot 17 u.

Hoe zet je je product in de markt? Hoe weten de mensen en potentiële klanten jou te vinden? Hoe bepaal je een correcte prijs voor jouw product of dienst? Hoe organiseer je jouw werkzaamheden zodat ze doenbaar zijn, en ook rendabel? Welke stappen moet je nog concreet nemen om op te starten als zelfstandige? 

Workshop 4: Financieel plan

16/03 van 13 u. tot 17 u.

Als kers op de taart sturen we je naar huis met een geijkt financieel plan. Zaken waar je als vakman mee naar de bank kan stappen of andere partners mee warm kan maken. 

Workshop 5: Marktbevraging

23/03 van 15 u. tot 19 u.

Als je al deze stappen hebt doorlopen engageren wij ons om de juiste mensen bij ons te krijgen zodat je jouw idee kan toetsten aan de markt. We sluiten deze workshop af met een netwerkmoment.

Workshop 6: Inspiratiesessie door een doorwinterde vakman

Datum nog te bepalen

Een doorwinterde vakman geeft je een inkijk in zijn of haar onderneming. Hoe is hij opgestart? Wat waren de uitdagingen onderweg, en welke stappen heeft hij moeten nemen bij het opstarten als zelfstandige?

Begeleiding

Tijdens en na deze sessies word je intensief begeleid door ondernemersexpert Hans Vanwonterghem, Startersadviseur bij Starterslabo. Hij bezorgt je aan het einde van het traject een rapport van je plannen en geeft je haalbaarheidsadvies.

Voor wie?

  • Werkenden
  • Werkzoekenden
  • Vakmensen die opgestart zijn in bijberoep

Ben je reeds opgestart in hoofdberoep? Dan kan je het traject niet meer volgen.

Ben je 45+ en wil je starten als vakman in hoofdberoep? Dan kan je na het volgen van deze opleiding een transitiepremie ( https://www.vlaanderen.be/transitiepremie) aanvragen.

Ben je werkzoekend en volg je het ‘Maak werk van je zaak’ traject van Syntra? Dan kan je het inschrijvingsgeld met je vouchers betalen.

Je dient zelf 175 euro te betalen voor het traject. Dit wordt gefactureerd door Starterslabo. De rest wordt medegefinancierd door VLAIO. De totale waarde van het traject bedraagt 1200 euro.

Interesse? Stuur een mailtje naar info@vaklab.be voor meer informatie of om je in te schrijven.

Starterslabo

VAKlab biedt deze begeleiding aan met partner Starterslabo, zij zijn erkende dienstverlener en hebben reeds jaren ervaring met het begeleiden van werkenden, werkzoekenden en mensen die opgestart als zelfstandige.