• Homepage
  • Kalender
  • UITGESTELD Vanaf 25/11 Tips van de meester - Nieuwe materialen

UITGESTELD Vanaf 25/11 Tips van de meester - Nieuwe materialen

Ontdek nieuwe materialen met Tim Duerinck

De inzending ‘Strijkinstrumenten uit vlas’ van ontwerper Tim Duerinck werd bekroond met de Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award in 2021 (zie foto). Deze instrumenten zijn gemaakt door een eeuwenoude ambacht (vioolbouw) te combineren met hoogtechnologische materialen en productietechnieken. Samen met een groep ondernemers gaan we drie dagen aan de slag met nieuwe materialen en mogelijkheden.

Praktisch

Wanneer?

25 november 2021 van 18.30 u. tot 21.30 u.
2 december 2021 van 13 u. tot 17 u.
9 december 2021 van 13 u. tot 17 u.

Waar? Kasteel Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk

Schrijf je in door een mailtje te sturen naar info@vaklab.be. Bij inschrijving volg je alle drie de sessies op 25/11, 2/12 en 9/12. 

Voor wie? 

Voor deze Tips van de meester zoeken we makers (praktische ambachtslui en designers) zoals meubelbouwers, instrumentenbouwers... kortom eenieder die met composiet wil werken. 

Inhoud

25/11 (lezing): Tim studeerde vioolbouw aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Echter besloot hij niet verder te gaan als klassieke vioolbouwer. Door in contact te komen met mensen met andere expertise en hier ook veel input uit te halen, koos Tim zijn eigen pad. Ondertussen creëert hij unieke instrumenten in zowel het ontwerp als het gebruik van materialen. Zo ontwerpt Tim duurzame muziekinstrumenten met een unieke klank. Tim haalt zijn inspiratie van overal. Ook van mensen buiten zijn sector, buiten de klassieke ambachten.

 2/12 en 9/12 (praktijk): Tim maakt alle mallen met zijn handen, niet met een CNC machine of een 3D programma. Tijdens deze workshops gaan we aan de slag met de mallen die Tim meebrengt. We zullen hier vlasvezels in leggen en bewerken dit vervolgens met epoxy. Daarbovenop krijg je een uitleg over de concepten en voordelen van de materialen, de do’s en don’ts, maar ook zeker enkele praktische weetjes, tips en trics.

Meer over Tim Duerinck

Tim Duerinck studeerde vioolbouw aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Vandaag de dag creëert hij unieke instrumenten in zowel het ontwerp als het gebruik van materialen. Zo ontwerpt Tim duurzame muziekinstrumenten met een unieke klank. Hij is momenteel docent aan het Koninklijk Conservatorium Gent en deelt zijn kennis met een breed publiek via sociale media en video’s waarin hij zijn maakproces toont.