11/02 Groepstraining ondernemerschap i.s.m. UNIZO

Ondernemerschap voor de vakman

We bieden deze groepstraining aan op jouw maat. Ben je prestarter? Dan volg je een interactieve workshop rond de uitwerking van een nieuw ondernemingsidee.
Ben je starter of groeier? Schrijf je dan in voor de inspiratiesessies rond storytelling, financiën of juridische kennis. 

Interactieve workshop prestarters: “stap naar buiten met een uitgewerkt ondernemersidee”

Droom je al een tijdje van je eigen zaak of heb je een leuk idee? In deze workshop gaan we samen aan de slag om van je eerste idee een uitgewerkt concept te maken. We gaan op zoek naar antwoorden op vragen zoals: Hoe begin ik er aan? Wat is het verschil tussen een idee en een concept? Hoe gaan we stapsgewijs van een idee naar een concept? 
We bespreken op een interactieve manier de verschillende componenten van het Business Model Canvas a.d.h.v. voorbeelden van andere makers, en dagen jullie uit om dit onmiddellijk toe te passen op je eigen idee.

Inspiratiesessies:

Reeds gestart als ondernemer en zin om verder te groeien? Kies dan 2 van onderstaande inspiratiesessies en stap naar buiten met nieuwe kennis en inzichten.

Sessie 1: Goede raad van een advocaat

Ben jij op de hoogte van alle spelregels van het ondernemerschap? Om vervelende situaties te vermijden ben je maar beter goed op de hoogte over onderwerpen zoals auteursrecht, algemene voorwaarden en contracten. Hoe zit het bv met de geldigheidtermijn van een offerte? En wat als je opdrachtgever je niet wil betalen voor een project op maat? Tijdens deze inspiratiesessie laten we een ervaren advocate aan het woord die voorbeelden toelicht van specifieke situaties voor makers en vakmensen. 

Sessie 2: Zicht op je financiën

Ben jij mee met termen zoals variabele kosten, cashflow en marge?  Hoe gepassioneerd je ook bent en hoeveel je technisch en inhoudelijk ook van je onderneming afweet, ook de financiële kant begrijpen is van levensbelang. Doorheen deze sessie versterk je je financiële kennis en krijgen je cijfers meer context. We leren je welke cijfers je zelf kan bijhouden en welke aandachtspunten je zeker aan je boekhouder moet vragen.

Sessie 3: Storytelling

Verhalen vertellen is van alle tijden. Leer nu ook om jouw verhaal te vertellen. Het verhaal van elk persoon, ondernemer en vakman of vakvrouw is uniek. Dompel je onder in een inspiratiesessie van de kunst van storytelling, waarin je het belang van een goed verhaal leert kennen. Hoe kan je met losse stukken en brokken een samenhangend geheel vormen? Alles vertrekt vanuit de bouwstenen van een goed journalistiek verhaal. Welke elementen uit je dagelijks professionele leven kan je daarvoor gebruiken? Met de juiste verhaaltechnieken, kan je ook jouw verhaal naar buiten brengen.

PRAKTISCH

Locatie: VAKlab, Kasteel Bokrijk (Bokrijklaan 1, 3600 Genk)

Datum: 11 februari van 13 u. tot 18 u.

Geïnteresseerd? Deelname is gratis, inschrijven kan via onderstaand formulier. 11/2 's avonds organiseren we ook het Inspiratiecafé i.s.m. UNIZO. Ook hiervoor kan je je inschrijven via onderstaand formulier. Je bent echter niet verplicht om zowel de groepstraining als het inspiratiecafé te volgen, je kan ook één van beiden aanduiden.

In samenwerking met: