Marylène Madou

Van vakvrouw naar ondernemer

Op donderdag 25 april gingen we, samen met fotograaf Hans Stockmans, op bezoek bij Marylène Madou. De jonge textielontwerpster studeerde af aan LUCA School of Arts in Gent en specialiseerde zich daarna in digitale print. Sinds kort verkoopt ze haar eigen ontwerpen in haar winkel in Genk.  

Als we de deur openen bij Marylène thuis worden we onmiddellijk begroet door twee kleine hondjes, de ene net iets groter dan de andere. De twee teckels heten Pippa en Lemony, en Marylène legt ons uit dat ze een grote inspiratie vormen voor haar werk.

“De hondjes zijn heel populair bij sommige van mijn klanten. Iedere collectie doe ik één ding met teckels. Dan probeer ik een sjaal, of binnenkort misschien een kussen, te ontwerpen en die verkopen altijd heel goed.”

Eens binnen ontmoeten we ook Hans, onze fotograaf. Hij heeft ondertussen al verschillende foto’s genomen van Marylène en haar atelier, en volgt ons gesprek met een waakzaam oog. Hans en Marylène zijn geen vreemden voor elkaar, ze hebben elkaar een tijd terug leren kennen op een van de netwerkevenementen van VAKlab. Marylène woont in een prachtig ingericht modern huis, niet zo verbazend gezien haar achtergrond in de wereld van fashion en design. We nemen plaats aan tafel en ons gesprek gaat van start.

Volg de link naar onze podcast om de rest van haar verhaal te ontdekken! 

Podcast Marylène Madou