Tips van de Meester

Leren van de meester

De kennis van een vakman is complex en bijna niet in een boek te vatten. Enkel door jezelf continu te verdiepen, te verbeteren en door levenslang te leren bouw je de unieke expertises op die je als vakman/vrouw onderscheiden. Bepaalde aspecten van vakmanschap blijven echter een niche waarin slechts enkele meesters excelleren.

Tips van de meester speelt in op de liefde van een vakman/-vrouw voor materialen en technieken. Meesters brengen hun expertise direct aan de man: niet alleen theoretisch, maar vooral heel praktisch.   

Voor wie?

Een Tips van de meester richt zich naar een kleine groep van makers (max. 8), die reeds ervaring hebben in een bepaald vakdomein.

Meerwaarde?

  • Leren van de meester zelve: de meesters zijn echte vakmensen die hun sporen in het vak hebben verdiend en excelleren in hun kennis en kunde.
  • Persoonlijk begeleiding: door in kleine groep te werken, kan de meester je de aandacht geven die je verdient.
  • Netwerk van gelijksgezinden: samen met anderen doorga je een proces van leren en experimenteren.
  • In korte tijd stevige stappen vooruit: doordat Tips van de meester focust op een bepaalde techniek of materiaal werk je in de diepte.

In maart organiseren we een driedelige Tips van de Meester Textiel Fotograferen in samenwerking met Kristof Vrancken. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@vaklab.be.

Het fotoverslag van onze vorige Tips van de Meester 'creativiteit met textiel' met Anita Evenepoel en dr. Tine De Ruysser kan je hier terugvinden.

Al onze activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Ben je geïnteresseerd? Bekijk de kalender voor meer info.